BLACK by ÖRJAN ANDERSSON collection movie and interview

  Se kollektionsfilmen og læs interviewet med Örjan Andersson om hans samarbejde med JUNKYARD XX-XY.

  Örjan Andersson og et par af hans venner etablerede tilbage i 2000 et hobbyprojekt med en second hand-butik på Lilla Essingen, lige vest for Stockholms bykerne. Lokalet var en gammel tobaksforretning på 30 kvm. De besluttede sig for, at butikken skulle holde åbent på lørdage og søndage, og den fik derfor det passende navn, Weekend.

  I 2002 blev Örjan og Adam Friberg imidlertid ivrige efter at prøve lykken med at holde åbent i syv dage inde i Stockholms centrum - og i et større lokale. De flyttede til Olofsgatan ved Hötorget og udskiftede navnet til Weekday. I denne periode var også økonomen Lars Karlsson kommet ind i billedet. De var alle blevet venner efter at have arbejdet på JC i begyndelsen af 1990'erne.

  De havde en hård begyndelse inde i bymidten, men i 2004 lancerede man en stramtsiddende jeansmodel med masser af stretch, der fik navnet Cheap Monday. Det blev en succes, og man åbnede Weekday-butikker i Göteborg, Malmö, to til i Stockholm og en i København. Cheap Monday blev også forhandlet i andre butikker og blev således snart solgt i ca. 25 lande. I de næstfølgende år bestod Weekday af tre dele; Cheap Monday, håndplukket second hand og eksterne brands/designere.

  Efter 2010, hvor H&M havde opkøbt virksomheden, ville Örjan gerne prøve lykken på egen hånd og etablerede derfor et brand af samme navn, nemlig Örjan Andersson. Det var et fashion-jeansmærke med et flot og rent rocklook kombineret med et klassisk denimtvist. I 2003 åbnede Örjan også sin egen konceptbutik, Från Ö till A - en 500 kvm stor butik med beklædningsgenstande fra interessante unge designere mixet med de mere veletablerede brands.

  Efter et par fester og lign. blev vi her på Junkyard ret interesserede i et samarbejde med Örjan, og her i april 2015 kunne vi lancere vores collab - JUNKYARD XX-XY presents BLACK by ÖRJAN ANDERSSON. Vi tog en lille snak med Örjan for at høre nærmere om samarbejdet.

  Hvilket forhold har du til sort denim?
  Jeg har altid været vild med sort denim og iklæder mig det ofte. Det har også ofte været en vigtig del af de jeans, jeg har designet, især i Cheap Monday-dagene, hvor der var stor fokus på de sorte vaske.

  Har du nogle favoritikoner, som ifølge dig løfter det sorte look til perfektion?
  Mange gør det godt med de sorte jeans, en af dem er designeren Hedi Slimane. Desuden designer han nogle virkelig flotte sorte beklædningsgenstande!

  Hvad havde du af tanker, da du skabte denne kollektion?
  De første tanker omkring kollektionen gik på genus, unisex og et rocket look, og her føles det helt naturligt med det sorte.

  Hvordan føles det at samarbejde med JUNKYARD XX-XY?
  Jeg er rigtig vild med Junkyards streetwear-baggrund og det nye mærke XX-XY, der har udviklet sig i en interessant retning. At designe min egen del til XX-XY med fokus på sort denim og unisex har både føltes naturligt og sjovt.

  Hvad er dine egne favoritter?
  De slidte jeans, Gender neutral patched black. Jeg har dem selv!

  Hvordan bør man style din kollektion?
  Alt fungerer til sort!

  RELATED PRODUCTS

  DEAL Jakke - Bomber
  Örjan Andersson
  449,25 KR 599 KR
  -80 % Jeans - ÖA Gender Neutral Jeans
  JUNKYARD XX-XY
  100 KR 499 KR
  -60 % T-Shirt - ÖA tee
  JUNKYARD XX-XY
  80 KR 199 KR
  -50 % Tank Top - ÖA Tank
  JUNKYARD XX-XY
  100 KR 199 KR
  -60 % Joggingbukser - ÖA Joggers
  JUNKYARD XX-XY
  160 KR 399 KR
  -60 % Jeans - ÖA Gender Neutral Jeans
  JUNKYARD XX-XY
  240 KR 599 KR
  -60 % Jeans - ÖA Gender Neutral Jeans
  JUNKYARD XX-XY
  200 KR 499 KR

  Tags: #blackbyorjanandersson #orjanandersson #franotilla

  Log ind

  Har du ingen konto? Skab en ny!
  Eller
  Glemt din adgangskode?