City Guide: Copenhagen by Magdalena Rozenberg

  Nyt liv i området Superkilen.

  Noget, som fascinerer mig ved København, er, at der findes noget oprigtigt og unikt, der symboliserer hver bydel. I bydelen Nørrebro kommer denne helt særlige følelse til udtryk i et område, der ligger i den ydre del af Nørrebro. Københavns kommune igangsatte et projekt, der havde til formål at udvikle området samt skabe en opblomstring, og et element i projektet var at anlægge et stort byområde, der bl.a. indbefatter "Den Røde Plads", "Den Sorte Plads" samt et grønt område. Sammen danner disse Superkilen, der bedst kan betegnes som et stort parkområde, der er designet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group. Området blev indviet i sommeren 2012. Parkerne stræber efter at fremdyrke det multikulturelle Nørrebro, og disse har virkelig formået at give nyt liv til området såvel som de omkringliggende gader.

  Den Røde Plads er blevet et mødested for alt fra skatere til unge mennesker samt børnefamilier. Pladsen egner sig nemlig både til leg med børnene samt som et sted, hvor vennerne kan købe et par øl fra kiosken eller mad fra en af de mange falafelsteder på Nørrebrogade, hvorefter man kan nyde solen enten på Den Røde Plads eller Den Sorte Plads.

  Går man en lille tur, bl.a. gennem det grønne område, kommer man til nogle af mine absolut favoritgader i København, Stefansgade og Jægersborggade. Her finder man små butikker, atelierer, caféer samt øl- og vinbarer. Perfekt til eftermiddagskaffe eller et glas vin, når aftenen går på hæld.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide #copenhagen #magdalenarozenberg

  Log ind

  Har du ingen konto? Skab en ny!
  Eller
  Glemt din adgangskode?