Interview: IAMOHOY

  Nordmændene bag bloggen Radiculouslife har mødt den tidligere snowboarder Petter Kristiansen for at tale om skiftet fra board til lærred og pensel.

  Selv om Kristiansen har etableret sig som et relativt stort navn inden for snowboard-universet, ønsker han ikke, at hans tidligere karriere bliver associeret med hans kunst.
  – Jeg præsenterer kunst, og personen Petter Kristiansen er i den forbindelse ganske uvæsentlig.

  Det hele begyndte med et par tegninger i skolebøgerne op gennem 1990'erne. Petter Kristiansen har altid udtrykt sig på kreativ vis, men det var først, da snowboardet blev lagt på hylden, at kunsten kom frem i lyset. Nu har IAMOHOY fået sit eget atelier og et galleri på "Frysja" med nogle venner.
  – Du opnår det bedste resultat, når du samarbejder, og det er hele konceptet bag dette studio. Ved at samle flere kreative mennesker med forskellig baggrund under samme tag, gør vi hinanden bedre. Alle er med til at inspirere hinanden.

  Kristiansen har tidligere været en del af graffitisamarbejdet, og det er herfra, at kunstnernavnet IAMOHOY stammer. Graffitistilen har han overført til sine malerier, der ofte er præget af en hård, urban stil. Noget, der måske har været med til at vække den ekstra interesse. Trods successen har han imidlertid ikke haft så meget tid til at male i den seneste tid, da noget snedkerarbejde har holdt ham vågen om natten, men hvad han arbejder på, må vi vente med at se til senere.
  Satser du på at kunne leve af kunsten, eller dyrker du det kun på hobbyplan?
  – Jeg er en ret impulsiv person, der tager tingene, som de kommer. Kunst er noget, jeg prioriterer højt på nuværende tidspunkt, men der findes også mange andre sjove ting.

  Petter Kristiansen sagde farvel til snowboardsporten for et par sæsoner siden, men lysten til at dyrke sporten er der stadig.
  – Det er ret tidskrævende og hårdt, når du skal leve af det. Jeg begyndte at løbe på snowboard, fordi det var sjovt, og det gælder endnu. Men til sidst kom der lidt for mange skader.

  En kunstners livsstil skiller sig typisk noget ud fra miljøet omkring actionsport. Føler du dig aldrig ensom?
  – Jeg kan godt se, hvad du mener, men her på stedet er der ret mange mennesker hver eneste dag, så jeg ville ikke kalde det ensomt. Jeg hænger fortsat ud med de samme mennesker som tidligere, og de giver mig energien til at fortsætte.

  Petter Kristiansen har en ret særegen stil med masser af skæg, "surfruffs", stramme bukser og store smykker. Vi har forsøgt at spørge ind til looket, men fik blot svaret, at det er ret cool at se ud som ham.

  Hvad er dit forhold til Junkyard?
  – De har min moccamaster på deres Norge-kontor, og en gang fik jeg et par virkelig fede bukser. Det, jeg godt kan lide ved Junkyard, er, at de samarbejder med dem, der er på vej op eller andre urbane typer, der har en passion for det, de gør.

  Der er ingen tvivl om, at vi her har en kunstner, der er på vej frem, men der hænger dog en del ufærdige malerier på væggene. Han har dog lovet os, at der kommer en udstilling i løbet af foråret. Her skal han også fremvise sine møbler, han mangler blot at give gulvet en omgang olie.

  Tekst af Kelly Alessandra Mori Bricen og billeder af Nora Angeltveit fra den norske livsstilsblog Radiculouslife.


  Petter Kristiansen - Blank Canvas by PROCESS FILMS on Vimeo.

  A Short Art Story by Marius Svendsen on Vimeo.


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkyardxxxy #art #iamohoy #snowboard #lifestyle

  Log ind

  Har du ingen konto? Skab en ny!
  Eller
  Glemt din adgangskode?