100% Organic Cotton

  Vi tager et nærmere kig på Nudie Jeans og deres stræben efter at skabe en ansvarsfuld og økologisk produktion.

  I 2006 opsatte Nudie Jeans en målsætning om, at alle deres jeans skulle fremstilles af økologisk bomuld. På dette tidspunkt fandtes der hverken en bevidsthed eller trend omkring dette fænomen, og de fleste leverandører havde ej heller nogen økologiske stoffer. Tyrkiet er en af verdens største producenter af denim og har ligeledes en fremtrædende rolle som producent af økologisk bomuld. Det var med andre ord et godt sted at begynde netop her. Sammen med leverandørerne begyndte Nudie Jeans at udvikle nye stoffer, og i efteråret 2012 havde de indfriet deres målsætning. Fra og med sæson 2012 er alle former for denim fra Nudie Jeans blevet fremstillet af 100% økologisk bomuld.

  Nudie Jeans ejer ikke selv fabrikkerne, hvor tøjet bliver produceret. Det er der ikke mange brands, der gør. For at kunne sikre, at alt går rigtigt til, har Nudie Jeans angivet retningslinjer (Code of Conduct), som leverandørerne skal rette sig efter. Disse er baseret på retningslinjer fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), FN's deklaration om menneskerettigheder og inkluderer også Code of Labour Practice, som samarbejdspartneren Fair Wear Foundation har etableret. De sidstnævnte kontrollerer også årligt, at alle led i produktionen retter sig efter det, der er blevet bestemt.

  Foruden dette er Nudie Jeans en virksomhed, som arbejder for genbrug. I 2011 lancerede man Grim Tim Dry Recycled, fremstillet af gamle, slidte jeans, der var blevet klippet i mindre stykker og senere forvandlet til tråd, som kunne anvendes til de nye jeans. The Recycled Project er noget, der fortsat bliver udviklet. I nogle sæsoner bliver det til tæpper, og i andre bliver det til stof, anvendt til campingstole, men kampen for at genbruge materialerne på nye måder fortsætter som sagt.

  Hos Junkyard er vi stolte af at være forhandler af dette brand. Klik her for at finde alle beklædningsgenstande fra Nudie Jeans.

  FROM COTTON TO A PAIR OF JEANS:


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #nudiejeans #organic

  Log ind

  Har du ingen konto? Skab en ny!
  Eller
  Glemt din adgangskode?