Krønike: Hvad er punk? af Ramon Calvo.


  Ramon Calvo udreder livets store gåde - hvad er punk?

  Siden punkens oprindelse har de lærde været uenige om, hvad punk egentlig står for, men det var først, da man hørte de berømte linjer: "Punk is dead", at tvisten tog fart. Pludselig blev det aktuelt at diskutere, hvad punkgenren egentlig rummede, og om dette de facto var noget, der skulle bevise sin egen eksistens. Et ungdomsopgør, en tøjstil, en musikgenre, en attitude, en protest eller til og med en frisure. Ja, punk-definitionen har indeholdt alt fra nitter og rygmærker til Converse og Vans eller Happy Cow-støvler til den rette længde på hanekammen. Men blev spørgsmålet så besvaret? Nej, det synes ikke til at være tilfældet.

  Inden vi går videre, må vi hellere fastslå, at punken aldrig har været død, men at den selv her i 2014 lever i bedste velgående. For mig, som nu har rundet de 30, burde ungdomsrørs-definitionen være fortid, men det forholder sig ikke således. Som så mange andre tager jeg Minor Threats ”I might be an adult, but I’m a minor at heart” helt bogstaveligt, og jeg lever lige så godt, som da jeg var teenager, blot med en bedre økonomi.

  Punk handler for mig om at gøre det, man vil, på sin helt egen måde - og ikke blot følge strømmen. Det handler ikke om at provokere eller at agere som en subkultur, for mig drejer det i stedet om at være indbegrebet af modkulturen og om at have drivet til at ville forandre frem for blot at vifte væk eller forsøge at passe ind. Punk kan for mange godt være ensbetydende med en aggressiv musikgenre, men for mig handler det mere om, hvem jeg egentlig er, og det er en vejviser til dér, hvor jeg skal hen.


  Tags: #ramoncalvo #punk #punkisdead #krönika #lukinzine

  Log ind

  Har du ingen konto? Skab en ny!
  Eller
  Glemt din adgangskode?