Sneaker Junkie: Vans Old Skool

  Historien om et skate- og punkikon.

  Da man skulle lancere Style 36, eller nok bedre kendt som Vans Old Skool, overvejede Paul Van Doren nøje, hvordan han kunne få Vans til at skille sig ud fra de andre sko på markedet. Han ønskede, at man kunne genkende dem på et splitsekund, så når man så dem på afstand, vidste man bare, at det var et par Vans, ligesom tilfældet er med Adidas og Nike. Paul begyndte at sidde og skitsere lidt, og resultatet blev striben, eller snarere bølgen, jazz stripe, som i dag ses på siden af skoen.

  Old Skool debuterede i 1977 og var Vans' første skatesko med læder i konstruktionen. Den blev lynhurtigt en favorit blandt skatere og BMX-folket i løbet af Dogtown-æraen, eftersom det var en low-top med krave, og den havde en snøring med mange snørehuller, hvilket bevirkede, at den sad godt på foden. Blandt brugerne finder man f.eks. Stacy Peralta og Steve Alva.

  Op gennem 1980'erne blev det populært med collabs, og Old Skool blev hurtigt en favorit, eftersom den havde mange paneler og dele, hvor farve og mønster kunne udskiftes. Igennem årene har vi samarbejdet med alt fra Supreme til Marc Jacobs.

  Sammen med Converse er Vans, og især Old Skool, en af de mest anvendte sko inden for punk- og hardcorescenen. Henry Rollins var med Black Flag en af de første musikere, som anvendte skoene på scenen. Vans var ikke sene til at udnytte denne åbning, og de har samarbejdet med bl.a. Circle Jerks, Millencolin, Bad Religion og Descendents. Selv klassiske metalbands som Slayer og Motorhead har fået æren.

  Old Skool er en model, som du altid kan finde her hos Junkyard, og alle bør som minimum eje den klassiske sort/hvide model. Scroll lidt ned, så finder du alle de modeller, vi har på lager, eller klik her.
  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #sneakerjunkie #vans #oldskool

  Log ind

  Har du ingen konto? Skab en ny!
  Eller
  Glemt din adgangskode?