Bæredygtige materialer

  Vores mål er at øge andelen med mere hålbart materiale i vores sortiment kontinuerligt. Det gør vi blandt andet gennem at øge andelen af økologisk dyrkede bomuldsfibre samt at støtte Better Cotton Initiative certificeret bomuld ved indkøb af vores egenproduceret tøj. Vi tænker på at uønskede kemikalier ikke bruges i produktionen af vores vare. Derfor bruger vi Tekstilimportørenes kemiske vejledning som en del av vores leverandøraftale. Tekstilimportørenes kemiske vejledning tager hensyn til europæisk og nationale lovgivning om kemikalier (REACH) og indeholder også industristandarder og praksis som strækker sig ud over de lovmæssige krav.

  Better Cotton Initiative

  Vi er stolte medlemmer af Better Cotton Initiative (BCI).

  Gennem at købe bomuldsprodukter fra Junkyards egne mærker støtter du ansvarsfuldt bomuld dyrket via Better Cotton Initiative.

  Vi har på Junkyard forpligtet os til, at senest i 2024 skal 50% af vores bumuld være ”mere bæredygtigt bomuld”. Med ”mere bæredygtigt bomuld” mener vi Better Cotton og økologisk dyrket bomuld.

  Læs mere om Better Cotton Initiative her.

  Corporate Social Responsibility

  Vi sørger for at de varer som vi køber og sælger er fremstillet, under gode forhold for dem som arbejder på fabrikkerne og at man også tager højde for miljøet. Derfor sluttede Junkyard sig til Amfori BSCI som medlem i 2017. Amfori BSCI grundlagt i 2003 har som mål, at hjælpe virksomheder med at forbedre sine arbejdsvilkår hos deres leverandører rundt om i verden. Vi samarbejder med vores leverandører om at implementere Amfori BSCI adfærdskodeks, som et led til at forbedre vilkår og forholdene på de fabrikker vores produkter bliver fremstillet.Læs mere om Amfori BSCI og adfærdskodeks her.

  Vores øvrige samarbejdspartnere skal også have en tydelig bæredygtighedspolitik og værdier vi kan stå for.

  Transport

  Vi stræber efter så god transport som muligt, fra et miljømæssigt synspunkt. De speditører vi bruger har derfor en tydelig miljøpolitik som er i tråd med vores. Vores egen produktion er placeret i nærheden af de lokale markeder, hvilket resultere i kortere transport.

  Viden og information

  Viden, information og motivation er en nødvendighed for, at opnå fremgang i et langsigtet bæredygtighedsarbejde. Derfor uddanner vi os selv kontinuerligt og vi vil sprede vores viden til Junkyards kunder om hvilke valg der fremmer bæredygtigheden. Se for eksempel nogle enkle tips, om hvordan du kan tage hånd om dit tøj og på samme tid være venlig mod miljøet og tegnebogen Klik her.

  Glem vasketiden med god samvittighed

  Lav noget sjovere end at vaske tøj, det tjener både du og planeten på. Lad istedet dit tøj få lid frisk luft og fjern små pletter med hånden, mellem besøg i vaskemaskinen.

  Når du vasker

  Når det er tid til at vaske, så tænk på at fylde vaskemaskinen og brug et miljømærket vaskemiddel for at undgå statisk elektricitet ved vask af syntetisk tøj. Temperaturen som angives på vaskeanvisning er hvad produktet maks kan holde til, i de fleste tilfælde rækker det at vaske ved 30°C. Så sænk varmen og nyd billigere regninger samt en gladere jord.

  Let's hang!

  Tørretumbler og tørreskab er energi tyve som slider på dit tøj. Spar penge og tænk på miljøet gennem, at hænge dit tøj op. Dit tøj som er strikket beholder formen og holder sig fine længere om du lader det tørre fladt.

  Donere og genbrug

  Giv nyt liv til dit favorit tøj og donere dem til velgørenhed når du bliver træt af dem. Tøj som er i stykker kan du aflevere ind til tekstil genbrug.

  Guppyfriend

  Ved vask af syntetisk tøj frigøres mængder af mikro plast som havner i vores vand og hav. Vaskeposen Guppyfriend samler disse fibre og du kan enkelt smide dem i skraldespanden. Happy ocean, happy life!

  Køb Guppyfriend her >

  Symbolerne

  Hvad betyder symbolerne på vaskeanvisningen egenligt? Her forklarer vi de mest normale:

  Håndvask

  Standard vask,
  som bomuld

  Delikat vask,
  som syntetisk

  Meget delikat vask,
  som uld

  Vask
  ikke

  Tørretumble

  Tørretumble,
  lav temperatur

  Tørretumble
  ikke

  Kemisk
  rensning

  Ej Kemisk
  rensning

  Ej
  blegning

  Stryges ved
  max 100°C

  Stryges ved
  max 150°C

  Stryges ved
  max 200°C

  Stryg
  ikke

  Amfori BSCI

  Corporate Social Responsibility

  Det er meget vigtigt for os at de varer vi køber og sælger fremstilles under de rette forhold for dem der arbejder på fabrikkerne og også tager hensyn til miljøet. Derfor blev Junkyard medlem hos Amfori BSCI i 2017. Amfori BSCI startede i 2003 med det formål at hjælpe virksomheder med at forbedre deres leverandørers arbejdsforhold rundt omkring i verden. Vi arbejder sammen med vores leverandører for at implementere Amfori BSCI Code of Conduct som en måde at løbende forbedre vilkår og betingelser på de fabrikker, hvor vores produkter fremstilles.

  Læs mere om Amfori BSCI og adfærdskodeksen her.


  Kemikalier

  Vi er opmærksomme på, at uønskede kemikalier ikke anvendes i produktionen af vores varer. Derfor bruger vi Textilimportörernas kemikalieguide som en del af vores leverandørs aftale. Textilimportörernas kemikalieguide tager højde for europæisk og national lovgivning om kemikalier og omfatter også industristandarder og -praksis, der rækker ud over lovkrav.

  Vil du vide mere om vores arbejde med kemikalier? Kontakt os venligst.

  Guppyfriend

  Log ind

  Har du ingen konto? Skab en ny!
  Eller
  Glemt din adgangskode?